رادیوهای وایرلس

در برخی مواقع، نیاز است که اطلاعات در مسافت‌های طولانی به اشتراک گذاشته شوند. رادیو وایرلس ها که در مقام مقایسه از قدرت و توان بیشتری نسبت به آنتن‌ها برخوردار هستند، به عنوان یکی از پر‌کاربرد‌ترین تجهیزات شبکه جهت انتقال بی سیم داده ها در فواصل طولانی محسوب میگردند.

قبل از ورود رادیو بی‌سیم به دنیای شبکه‌های ارتباطی، ارسال دیتا تا محدوده و مسافت مشخصی امکان پذیر بود. در واقع می توان، مهم‌ترین کاربرد رادیو وایرلس را؛ انتقال و جابجایی داده‌ها، صوت و تصاویر با محدوده مکانی گسترده تری دانست. این قابلیت رادیوهای بی‌سیم، به واسطه استفاده از امواج و سیگنال ها ممکن می شود و در سازمان‌ها و موسسات بزرگ، نقش بسیار مهمی دارد. از اصلی ترین مشخصات یک رادیو وایرلس، می توان به؛ پردازنده، حافظه رم و فلش، لایسنس لول، عملکرد سیستم، استاندارد، مشخصات شبکه بی سیم و همچنین تامین توان (Passive PoE)، اشاره نمود.

از مزایای استفاده از این تکنولوژی، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

انعطاف پذیری (به دلیل عدم استفاده از سیم و کابل، تبادل اطلاعات بدون خرابی‌های مربوط به تجهیزات فیزیکی صورت می پذیرد).

صرفه اقتصادی ( استفاده از امواج و سیگنال‌ها، هزینه های مربوط به تجهیزات فیزیکی را کاهش می دهد).

قابلیت گسترش و افزونگی ( با توجه به بی‌سیم بودن  تجهیزات).

سهولت و سادگی در پیاده سازی (چرا که داده‌های دریافتی به واسطه امواج دریافت خواهند شد).

رادیو بی‌سیم‌ ها در قالب دو گروه، تقسیم بندی می شوند؛ رادیو وایرلس indoor و رادیو وایرلس outdoor. این دو مورد با وجود اینکه زیر شاخه‌های یک تکنولوژی هستند اما در برخی موارد اصلی مثل؛ مشخصات فنی وظاهری با یکدیگر متفاوت می‌باشند.